Zadejte hledané slovo

Blog

SETKÁNÍ STUDENTŮ A PEDAGOGŮ S DĚKANEM FD ČVUT

SETKÁNÍ STUDENTŮ A PEDAGOGŮ S DĚKANEM FD ČVUT

Na začátku školního roku měli žáci posledních ročníků Střední průmyslové školy dopravní, a.s. jedinečnou příležitost setkat se s významnými osobnostmi ze světa dopravy a vzdělávání. Pan prof. Ing. Ondřej Přibyl, Ph.D., děkan Fakulty dopravní ČVUT @dopravka , společně s ředitelem školy Ing. Lukášem Sobotkou a zástupci Dopravního podniku hl. města Prahy, v čele s personálním ředitelem PhDr. Jiřím Špičkou přivítali budoucí maturanty v budově školy v Motole.

Během setkání nejenom povzbudili studenty na jejich cestě k maturitě, ale také jim představili možnosti budoucí profesní dráhy v Dopravním podniku hl. m. Prahy nebo možnosti pokračování ve studiu na Fakultě dopravní ČVUT. Absolventi FD ČVUT mohou následně také v DPP pracovat a zařadit se např. do trainee programů DPP.
Po formálním zahájení následovalo neformální setkání, kterého se zúčastnili žáci druhých a třetích ročníků. Pan děkan, vedení školy a pedagogové odborných předmětů z IT, elektro a dopravní komise diskutovali o perspektivách spolupráce mezi školou a fakultou. Velmi zajímavým tématem byla možnost propojení odborné výuky, včetně zřízení odborné laboratoře, kde by se mohli společně setkávat odborníci z praxe, pedagogové i akademici v rámci výukových programů pro žáky naší školy.

Diskuse byla plná inspirativních nápadů a podnětů, které jistě nezůstanou jen na papíře. Tento významný krok navazuje na červnové zahájení spolupráce, kdy se Střední průmyslová škola dopravní, a.s. stala fakultní školou ČVUT, čímž se otevírají nové možnosti pro studenty i pedagogy.

Fotografie ze setkání si můžete prohlédnout na školní fotogalerii ZDE.

 

Související příspěvky